CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

miercuri, 26 august 2009

Cristina Beteringhe

Cristina este studenta la una dintre cele mai bune scoli de muzica din Olanda - Prince Klaus Conservatory din Groningen. Indragostita de vioara de la varsta la care nu incepuse inca sa scrie liniute si bastonase, a sustinut primul ei recital la 11 ani. Acum, la 24 de ani palmaresul sau este unul pe masura talentului.

Este posesoarea unui numar impresionant de distinctii la concursurile de interpretare - nationale si internationale. Dintre cele internationale merita mentionat Premiul I - la sectiunea "muzica de camera" in cadrul concursului "Citta di Stressa" Italia. A castigat bursa de studii "Constantin Silvestri" prin intermediul careia a avut ocazia sa studieze timp de un an de zile (clasa a XI-a) la "The Mary Erskine School" din Edinburgh. In aceasta perioada a sustinut o serie de recitaluri - dintre care cele mai importante au fost sustinute in cadrul concertului "Founders' Day" - in prezenta Altetei Imperiale Printesa Ann a Scotiei, si tot la Edinburgh, la faimoasa sala de concerte Usher Hall, un recital sustinut in fata a peste 1000 de spectatori. Dintre aparitiile mai recente se merita mentionat recitalul sustinut impreuna cu Orchestra Filarmonicii din Ploiesti si poate cel de la Palatul Parlamentului - in prezenta presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu.

Ratiunea acestui concert este aceea de a o ajuta financiar pe Cristina - pentru a-si putea plati o parte din taxele de scolarizare la Prince Klaus Conservatory. Banii obtinuti in urma vanzarii biletelor vor fi folositi exclusiv in acest scop.

0 comentarii: